Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ




Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα, όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής,

 η ιδέα που έχει για τον εαυτό του.

 Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. 

Και όσο ο παρανομαστής διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν!

Λέων Τολστόι



Η Μαίρη Αν Έβανς, πολισχιδής ρεαλιστική συγγραφέας που έζησε κατά την Βικτωριανή εποχή στην Αγγλία έγραφε για τον οπορτουνιστή υπερόπτη, τον ανέξοδο κομπαστή και τον ξεπαρμένο καυχηματία: '' Ήταν σαν τον κόκορα που πίστευε, πως ο ήλιος ανέτειλε για να ακούσει το λάλημά του! ''. Αυτός ο συνειρμός έκανε - επιβλητικά - έκδηλη την παρουσία του, όταν από την εξέδρα της συγκέντρωσης του ΕΛΚΙΣ διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, πως ο παρακρατικός μπαχαλακισμός έχει συχνά τις ίδιες παραβατικές ιδεοληψίες με τον θρησκευτικό μεγαλόπνοο οπορτουνισμό, με επηρμένους, ρασοφορεμένους μπαχαλάκηδες, που δίκην μιας ψυχαναγκαστικής αυτοεπιβεβαίωσης της υπηρεσιακής τους στάθμης εκμαυλίζουν το πνεύμα και τον σκοπό μιας συγκέντρωσης, προκειμένου να αυτοπροσδιοριστούν, να αυτοπροβληθούν και εκ νέου να αυτοχειρίσουν! 


Γιατι η πομπώδης, εκφυλισμένη έπαρση, που κρύβεται επιμελώς πίσω από δηκτικές, ταπεινολόγες χριστοήθειες κάπου θα κάνει το ντεμπούτο της ως παρηκμασμένη σταρ του σινεμά ή ως ματαιόπονη μικροαστή υπηρέτρια που βαυκαλίζεται ολονυχτίς να γίνει μεγαλοαστή κυρία! Το αυτό αυτο - δημιούρησε και ο συγκεκριμένος εμβληματικός ανήρ της προσφιλής και χαροποιούς εξέδρας, που αμέλησε ως φαίνεται να μιλήσει για την επιχειρούμενη χριστιανική εξουδετέρωση, τον αντορθόδοξο κοινοβουλευτικό δεσμωτισμό και τους σπεκουλαδόρους πάτρωνες αυτής της γενικευμένης ανομίας, είχε όμως όλο τον χρόνο να αναλωθεί περίσσια στην λίαν αγαπημένη και τρανή επιτυχία του αντιδίκου πάνω του, αυτήν την οίηση. 


Kατάφερε να αμαυρώσει την ομολογιακή συγκέντρωση, χάριν μιας διθυραμβικής κι ανέξοδης μνησικακίας κι ενός υπερφίαλου, αλαζονικού οίστρου που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν όλων των φαρισαίων και ερμαφρόδιτων διαβαθμισμένων τιτλοφόρων, που βάφτισαν την μισαλλοδοξία και τον φυρερισμό, ως επαναστατικά ομολογιακή μπροσούρα προς ευρεία λαική κατανάλωση μαντρωμένων αμνοεριφίων. Αποδείχτηκε νομοτελειακά, πως όλοι οι παρακρατικοί, παρεκκλησιαστικοί και παρασυνάγωγοι δυσειδείς κουκουλοφόροι που εκτρέφονται, εκμαιεύονται και εκχορηγούνται υπό το καθεστώς της έπαρσης και του φίλαυτου, εγκατεστημένου οπορτουνισμού, εμφανίζονται ως υπότροποι, δηθενικοί αλτρουιστές και ως δάσκαλοι αδάσκαλοι διδάσκουν εγχειρίδια χριστιανικής αβροφροσύνης με μαθήματα άνευ διδασκάλου! 


Κατά τα άλλα κόπτονται οι δυστηχείς για την ένωση, τον αντιοικουμενισμό και την εσχατολογία, 

όταν οι ίδιοι απήλθον εις αγέλην χοίρων.


Αγιογραφία Di Panourgias



Γιώργος  Δ. Δημακόπουλος
Δημοσιογράφος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου