Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΔΙ ΕΥΧΩΝ ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ




Θεωρήσαμε ιδεατό και συνακόλουθο του Ορθοδόξου Φρόνήματος, να προβούμε σε συνεχείς αναρτήσεις περί της μεγαλύτερης μορφής του ιερού ημών αγώνος, του εν Φυλακές και Εξορίες Ομολογούντος, Αγίου Ιεράρχου, πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης κυρού Χρυσοστόμου Καβουρίδη.


Εν όψει και της επίσημης αγίοποιησής του από την μαρτυρική Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, η ιστορική και θεολογική εντρύφηση στα Έργα και Ημέρες αυτού του σύγχρονου εραστή της Πατρώας Ευσεβείας αποτελεί παράδειγμα πνευματικής και μιμητικής κατάθεσης, εφαλτήριο νηπτικής πορείας και τροχοπέδη σε ιδεοληπτικούς και εωσφορικούς μεσαιωνισμούς.



Γιατι ο αοίδημος πατήρ, που εναπόθεσε χάριν της Χριστολογικής του Μαρτυρίας και Ένστασης τα μητροπολιτικά του αξιώματα και τις ιεραρχικές αναβαθμίσεις του στις καλένδες της φίλαρχης καινοτομίας και του δογματικού εκφυλισμού, δεν ήταν μόνο υπερασπιστής των πατρώων παραδόσεων, αλλά και προσευχητικός ποιητής μετανοίας, αγάπης και συγχώρησης.


Ακαταπόνητος συγγραφέας πολυάριθμων άρθρων, δοκιμίων και επιστολών για τις νεωτεριστικές καινοτομίες, τιτλούχος Εξόριστος των Νήσων και τιμητικός Έγκλειστος των Φυλακών του Καίσαρα, όταν οι σύγχρονοί του ''Γραμματείς και Φαρισαίοι'' Ιερατικοί Διώκτες απολάμβαναν τιμές, διπλώματα κι επαίνους από το συμμαχικό καθεστώς του Χωροφύλακα και το συνεργαζόμενο παρακράτος του Δεσμώτη.



Για δε τους σημερινούς ''αντιοικουμενιστές'' του αφιδώς ξοδεμένου χαρτοπόλεμου ''ομολογιακών ανακοινώσεων'', των ανέξοδων φιλο - λόγων σερπατίνων '' -εκ του ασφαλούς- διαμαρτυριών και ταυτόχρονα κοινωνούντων υποτακτικών υπηρετών της Αίρεσης, ο Άγιος Ιεράρχης Χρυσόστομος Καβουρίδης έδωσε το σύνθημα από το 1935 ακόμη, όταν άλλοι ανακαλύπτουν την Αμερική σήμερα και θυμούνται κάποιους Ορθοδόξους του Πατρίου, που κάτι, κάπως, κάπου και κάποτε διαλαλούσαν περί της Γνησιότητα της Πίστης.



Η αμιγώς ορθόδοξη, πνευματική ακεραιότητα του Αγίου πατρός Χρυσοστόμου, ο ταπεινός, αγαπητικός και συγχωρετικός του χαραχτήρας, ακόμη και όταν εγκαταλήφθηκε από αλαζόνες, επηρμένους εκφραστές της Οίησης, και η πανσπερμική Χριστολογική του Διακονία στο μικρό Ποίμνιο των Ολίγων, ας αποτελεί για όλους εμάς τους αρχάριους διεκδικητές της Χάρης του Θεού μας, νηπτικό πυλώνα υπομονής, αγάπης και συγχώρησης.




Γιώργος  Δ. Δημακόπουλος

Δημοσιογράφος

2 σχόλια:

  1. Καλή Σαρακοστή αδελφέ μου Γεώργιε,Καλό πνευματικό αγώνα...!
    Εγκαρδίως Αθανάσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Τεσσαρακοστή αδελφέ μου Αθανάσιε, Καλή Νηστεία και Καλή Μετάνοια να έχουμε. Να αξιωθούμε να ευφρανθούμε την Ανάσταση του Χριστού μας με πλουσίους καρπούς Μετανοίας. Αμήν.Παρακολουθώ όλες τις αναρτήσεις σου και τα έξοχα βίντεο που ανεβάζεις. Να σε έχει ο Θεός καλά εσένα και την οικογένειά σου.

      Διαγραφή