Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Η Α' ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ




Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καραβά Πειραιώς χοροστάτησε κατά την Πρώτη Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Στον Ιερό Ναό φιλοξενείται αυτές τις ημέρες και η εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, που επονομάζεται «Άξιον Εστίν« πιστό αντίγραφο από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους. 


Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσφορά της Παναγίας μας τόσο στην ταπεινότητα και την υπακοή της, όσο και στο σχέδιο της σωτήριας του ανθρωπίνου γένους. Τονίζοντας την υποχρέωση της συνεχούς δοξολογίας και προσευχής του ανθρώπου, στο πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας μας, σε Εκείνη οπού βλέπουμε τον αισθητό κόσμο με τη νοητή ωραιότητα επισημαίνοντας την συνεχή προστασία και επέμβαση της στις δοκιμασίες του γένους μας. 


Δοθείσης της Ευλογίας και παρουσίας του Ιερού Εικονίσματος της Θεοτόκου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θαυμαστό γεγονός της παραλαβής και γνωστοποίησης του Αγγελικού Ύμνου “Άξιον εστίν ως αληθώς…” που συνέβη στη σκήτη του Πρωτάτου, που βρίσκεται στις Καρυές του Αγ. Όρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου