Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΡΟ ΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΥ




Ένατη ημέρα σήμερα και δυστυχώς η κρατούσα Εκκλησία δεν πήρε καμία θέση για την δολοφονία του εθνομάρτυρα Κωσταντίνου Κατσίφα, έστω και δια της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας. Ο νεκρός αδελφός μας ανήκε στο ποίμνιο της Μητρόπολης Αργυροκάστρου υπό τον εκεί Μητροπολίτη Δημήτριο. Ως τοπικός ''ποιμήν'' δεν πρόσεξε, πως από την 28η Οκτωβρίου το ποίμνιό του υπολείπεται κατά ενός αρνίου; Δεν έψαξε να το βρει; 


Κι αν το βρήκε, γιατί δεν συλλυπήθηκε ουδείς μέχρι τώρα τους δύστυχους γονείς του και ειδικότερα αυτή τη μάννα που το γέννησε; Ας καταλάβουμε κάποτε, πως τα Πατριαρχεία και οι τοπικές εκκλησίες δεν αποτελούν παραρτήματα του υπουργείου των Εξωτερικών της χώρας. Αυτή η δημαγωγική και οπορτουνιστική διπλωματία που διέπει την κρατικοδίαιτη, επίσημη Εκκλησία -έτη και έτη- την έχει μεταμορφώσει σε ΔΕΚΟ του Δημοσίου! 


Αυτή η αφαιρετική και αφηρημένη έννοια αρχιεπισκόπου που δηλώνει ωσεί παρών, αποσχηματίζει πλήρως την εικόνα του πραγματικού ποιμένα. Και τα ''καλά έργα'' που διαφημίζονται από τις ιστοσελίδες των Μητροπόλεων προς προβολή, προαγωγή και εκθείαση της εικόνας του ''ποιμένα'' είναι σεσαθρωμένα, ψεύτικα και απομαζώματα υλικά προς κατανάλωση, αν πανηγυρικά λάμπει δια της απουσίας της η έμπρακτη εν Χριστώ και εν Αληθεία αγάπη! Σταματήστε πια να παίζετε διπλωματία πάνω απ΄τη σωρό ενός νεκρού!



Το σχέδιο της ανάρτησης ανήκει στο ιστολόγιο ΜΑΛΚΙΔΗΣ.



Γ. Δ. Δημακόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου