Δεν μας ξενίζει ολωσδιόλου, που ο πρώην υπουργός Παιδείας (;) αντιμάχεται με εωσφορική δυναμική κατά της απόφασης του ΣτΕ για το μάθημα των θρησκευτικών.
Ούτε για την -υποκριτικά εγνωσμένη- ερωτηματική απορία του περί της αναφοράς του Συντάγματος στο όνομα της Αγίας Τριάδας.
Αλλά να λέει, πως ''αυτό είναι υποβιβασμός και της έννοιας του Συντάγματος και της Αγίας Τριάδας'' σημαίνει πως ''ευθαρσώς''... αναγνωρίζει την Αγία Τριάδα, αποδέχεται, επαγγέλλεται και ομολογεί... την τρισυπόστατη παρουσία του Θεού μας στα εγκόσμια.
Ας σοβαρευθούμε όμως...
Ο μεγαλύτερος εχθρός του σύγχρονου, κοινοβουλευτικού Πολιτικάντη είναι το "πολιτικό κόστος" και για να γίνει κανείς σήμερα ούτος, πρέπει πρώτα να καταντήσει - μετά συγχωρήσεως - βουλευτής του σημερινού ελληνικού κοινοβουλίου!
Άλλωστε,
όπως έλεγε και ο Βολταίρος ''για να μπορέσεις να αλυσοδέσεις τον λαό, πρέπει να φαίνεται ότι φοράς τις ίδιες αλυσίδες''...
αγαπητέ αδελφέ κ. Φίλη!
Από το σημερινό ρεπορτάζ: ''Η απόφαση του ΣτΕ είναι εκτός Συντάγματος, το σχολείο δεν είναι κατηχητικό» δήλωσε στην εκπομπή ''Πρώτη Είδηση'' ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου για το μάθημα των Θρησκευτικών. Ο κ. Φίλης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν αγκαλιάσει το νέο μάθημα θρησκευτικών και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός ήθελε ηρεμία στις σχέσεις με την εκκλησία.
Ο πρώην υπουργός πάντως δήλωσε ότι είναι υπέρ του διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας. ''Είναι δυνατόν το Σύνταγμα μας να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του; Αυτό είναι υποβιβασμός και της έννοιας τους Συντάγματος και της Αγίας Τριάδας, είναι κατάλοιπο άλλης εποχής που γινόταν αναφορά στον Βασιλέα'', τόνισε ο Νίκος Φίλης.
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είχαν συμβεί και οδήγησαν στην αποπομπή του από τη θέση του υπουργού Παιδείας ο κ. Φίλης είπε ότι τότε ''ο πρωθυπουργός έκανε την επιλογή του που υπαγόρευσε δημοσίως ο Αρχιεπίσκοπος. Η κυβέρνηση ήθελε τότε μια ηρεμία σε σχέση με την Εκκλησία. Ήταν επιλογή απάντησης στην επιθετικότητα της κυβέρνησης. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε το άλλοθι της Τρόικας, δεν μπορούμε να έχουμε το άλλοθι του Ιερώνυμου στην Ελλάδα''.
Γιώργος Δ. Δημακόπουλος
Δημοσιογράφος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου